02 april, 2007

Whiskyanbefaling

Kanskje det beste kjøpet du for tiden kan gjøre på Vinmonopolet er Bruichladdich 12 2nd Edition, til 489 kr. En svært smaksrik og fruktig Islay single malt med innslag av tang og sjø. Til forskjell fra de andre Islay-whiskyene har ikke denne utpreget røyk, men er mild og behagelig. En fabelaktig whisky som kan nytes når som helst!

Et annet godt kjøp er Linkwood Dun Bheagan 10 (420 kr), som i likhet med den foregående er mild og behagelig. En utmerket "starter" før man går videre til mer smaksrike eller røykfylte whiskyer.

Den siste anbefalingen i denne omgang er Lagavulin 16 (499 kr). En temmelig kraftig og røykfylt Islay-whisky med særpreg og personlighet, men likevel behagelig når man blir vant til den. Lagavulin er ellers i Europa ganske så eksklusivt, og det er kun i Norge (og muligens Sverige) den inngår i standardutvalget. Flere steder er den rett og slett umulig å få tak i! Og til en såpass rimelig penge er dette et røverkjøp! (For en femtilapp ekstra kan man også få Lagavulin 12 Cask Strength, men 16-åringen er en klassiker det i bunn og grunn er unødvendig å bytte ut!)

Alle disse er i Vinmonopolets standardutvalg, og bør kunne finnes i enhver noenlunde velutstyrt avdelings hyller.

Etiketter: